Під руїнами Маріупольського драмтеатру загинуло триста людей

12:02, 25.03.2022

Для трьохсот людей Маріупольський драматичний театр став останнім притулком…

Стало відомо, що триста мирних жителів загинули від авіаудару, що завдав російський ворог по Драматичному театрі Маріуполя. На той час у бомбосховищі перебувало майже 1300 осіб, серед них, переважно, жінки, діти, люди літнього віку.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Маріупольська міська рада. 


«Драмтеатр у самому серці Маріуполя завжди був візитною карткою міста. Місцем зустрічей, побачень, точкою орієнтиру. «Ти де? Я на Драмі». Скільки разів ми чули чи говорили цю фразу: «на Драмі». 


Тепер більше немає Драма. На його місці з'явилася нова точка болю маріупольців, руїни, що стали останнім притулком для сотень безневинних людей», – говориться у повідомлені. 


16 березня російський літак скинув авіаційну бомбу на Маріупольський драматичний театр. У момент трагедії там ховались від бомб майже  1300 чоловік – жінки, діти, старі.


«Драматичний театр цинічно знищили вісники російського світу. Цих фашистів 21 століття не зупинив ані величезний напис ДІТИ, ані заяви самих людей, що там лише мирні – жінки, діти, люди похилого віку. Окупант знав, куди б'є. Знав, які можуть бути наслідки, і все одно бомби впали на місце, яке стало притулком для сотень маріупольців. Не може бути і ніколи не буде пояснення цієї нелюдської жорстокості. Як ніколи і не буде прощення тим, хто приніс до нашого будинку розруху, біль та страждання», – написано у пості.


Як повідомляла УМ, 16 березня росармія цілеспрямовано знищила драматичний театр у Маріуполі, де ховалися сотні людей. Вони знали, кого вбивають: перед драмтеатром у Маріуполі були великі написи "Діти".


Читайте також: Генеральний консул Греції Маноліс Андрулакіс був останнім дипломатом ЄС, який покинув Маріуполь. Він до останніх днів перебував у місті, допомагаючи десяткам громадянам  Греції вибратися із блокадного Маріуполя. Консул розповів, що російські окупанти майже стерли український Маріуполь з лиця землі, порівнявши його з сирійським містом Алеппо, який росіяни зрівняли з землею.