Тіхановська закликала білорусів не воювати проти України

19:10, 22.03.2022

Світлана Тихановська закликала білорусів не іти зі зброєю на українців

Білоруська опозиціонерка Світлана Тіхановська закликала співвітчизників здаватися в полон у разі наказу про пряме вторгнення в Україну.  


Як інформує Україна молода, про це повідомила лідерка опозиції у своєму відеозверненні.

 

«Ми знаємо, що більшість із вас також проти війни з Україною. Не дайте Збройним силам Білорусі остаточно втратити довіру та повагу білорусів. Також я звертаюся до матерів і дружин військових: зробіть усе, щоб ваші сини та чоловіки повернулися додому, не дайте режиму забрати їх у вас назавжди»,— сказала Тихановська.


Крім цього вона заявила, що Лукашенко вже здійснив державну зраду, надавши територію Білорусі для російської агресії проти України, тим самим робить велику помилку, йдучи на поводу у Путіна. 


«Пряме вторгнення білоруської армії в Україну стане ганебною плямою на стосунках з українським народом та ще більше ізолює білорусів від зовнішнього світу – аж до залізної завіси», – наголосила Тихановська. 

 


За її словами, військовослужбовці та будь-які посадові особи, які відмовилися виконувати злочинні накази, звільняються від відповідальності за невиконання таких наказів. 


Нагадаємо, що Збройні сили України, добровольці й підрозділи тероборони у Волинській області перебувають у повній бойовій готовності. Лінію оборони укріплюють, погода працює проти потенційних окупантів.


Варто зазначити, що за даними Генштабу, на Волинському напрямку залишається висока імовірність проведення провокацій спецслужбами Російської Федерації на білоруських об’єктах з метою втягування збройних сил Республіки Білорусь у військову операцію проти України.


Як повідомляла УМ, секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов заявив, що українські захисники знищуватимуть усіх солдатів армії Білорусі, які перетинатимуть кордон з Україною.