Путін може вдатися до подальшої ескалації — розвідка США

09:36, 09.03.2022

Путін злий і засмучений може вдатися до подальшої ескалації

 

Президент росії володимир путін може розпочати ескалацію наступу в Україні, незважаючи на військові невдачі та економічні труднощі, спричинені міжнародними санкціями.


Як інформує Україна молода, про це заявили керівники розвідувальної спільноти США, повідомляє Голос Америки.


«Наші аналітики вважають, що путіна навряд чи зупинять такі невдачі і що він може піти на ескалацію, подвоївши свої зусилля, щоб добитись обеззброєння України», – сказала директорка національної розвідки Авріл Хейнс на щорічних слуханнях Комітету з розвідки Палати представників з міжнародних загроз.


За словами Хейнс, за такої високої напруженості завжди існує ймовірність «ненавмисної ескалації». Вона констатувала, що аналітики у розвідспільноті не помітили змін у ядерній політиці росії, крім тих, що були виявлені під час колишніх міжнародних криз.


«Ми також не спостерігали змін позиції москви в ядерній сфері , що виходять за межі того, що ми бачили насамперед у моменти підвищеної напруженості», – сказала Хейнс.


Директор ЦРУ Вільям Бернс висловив думку, що путін зараз злий і засмучений.


«Я думаю, що він, ймовірно, подвоїть ставку і намагатиметься роздавити українську армію, не звертаючи уваги на жертви серед цивільного населення», – сказав Бернс.


Він зазначив, що США активно обмінюються розвідданими з Україною.


Бернс також констатував, що він і аналітики ЦРУ не бачать, як путін може досягти своєї мети – захопити Київ та замінити уряд Володимира Зеленського промосковським маріонетковим керівництвом.


Деякі аналітики також вказують, що путін імовірно піде на ескалацію.


"Загнаний у політичний, військовий, дипломатичний кут, путін стає більш небезпечним. Він не має вибору, окрім здійснення ескалації, включно з використанням зброї про яку страшно і думати. Захід має знайти спосіб, яким путін може врятувати себе, щоб тим самим врятувати Європу...", - вважає експертка Лорі Гарретт.


Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.


В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.


Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.


Як повідомляла УМ, керівництво   російської армії вирішило залучати курсантів для нанесення ракетно-бомбових ударів по інфраструктурі України. Однак у курсантів відзначаються слабкі здібності з управління літальними апаратами.