По Майдану Свободи у Харкові ворог наніс авіаудар: є жертви

11:18, 01.03.2022

Російські загарбники підло нанесли потужний авіаудар по найбільшій площі Європи - Майдану Свободи в Харкові у вівторок вранці.

 

Постраждало щонайменше 6 людей, серед яких одна дитина, кількість загиблих встановлюється.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють ДСНС, влада Харкова і місцеві мешканці у соцмережах.

 

"Попередня інформація. Внаслідок обстрілу будівлі Харківської ОДА постраждало 6 осіб, з них 1 дитина. Кількість загиблих уточнюється", - йдеться у повідомленні рятувальників.

 

Зазначається, що загоряння на покрівлі оперного театру ліквідовано. При цьому, авіаударом пошкоджено також будівлі облдержадміністрації, філармонії та житлові будинки.

 

 

Наразі відомо, що російські окупанти двічі поцілили у центр Харкова: зокрема великий вибух стався на площі Свободи біля будівлі ОДА, друга ракета влучила в будівлю облдержадміністрації.

 

 

В момент вибуху на перехресті перебувало багато авто і людей. Внаслідок вибуху на площі утворилась величезна воронка. Інформації про жертв поки немає.

 

За даними влади, лише за п'ять днів вторгнення по Україні завдали вже 56 ракетних ударів. Було випущено 113 крилатих ракет.

 

 

Як повідомляла «УМ», в останні дні десятки мирних жителів гинуть у результаті ворожих обстрілів житлових районів Харкова.

 

Влада Харкова вважає справжнім геноцидом обстріл міста з «Градів».

 

В ніч на вівторок жорстокі дії ворога у мирних містах України різко засудив президент Зеленський:

 

«Це однозначно воєнний злочин. Мирне місто. Мирні житлові райони. Жодного військового об'єкта. Десятки записів очевидців доводять, що це –не окремий помилковий залп, а свідоме знищення людей. Росіяни знали, куди стріляють.

 

За цей злочин точно буде трибунал. Міжнародний. Це порушення всіх конвенцій. Ніхто у світі не пробачить вам вбивство мирних українських людей. Тут Україна. Тут Європа. Тут 2022 рік. Зло, озброєне ракетами, бомбами й артилерією, треба зупинити негайно. Знищити економічно. Показати, що людяність уміє себе захищати».

 

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що варварські російські обстріли ракетами та РСЗО мирних міст – це свідчення, що вони нездатні більше воювати з озброєними українцями, а можуть лише з мирними, як останні боягузи.