Зеленський видав указ про призов резервістів в особливий період

08:03, 23.02.2022

Зеленський під час відеозвернення. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про призов громадян, які перебувають у військовому резерві.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Верховний Головнокомандувач заявив у відеозверненні, передає Офіс президента у ніч на середу.

 

"Нам необхідно оперативно доукомплектувати українську армію та інші військові формування. Мною як Верховним головнокомандувачем Збройних Сил України видано указ про призов резервістів в особливий період", - сказав глава держави.

 

За його словами, наразі немає потреби в загальній мобілізації - йдеться виключно про громадян, зарахованих до оперативного резерву.

 

Зеленський також пояснив: "Маємо підвищити готовність українського війська до всіх можливих змін в оперативній обстановці".

 

І проінформував, що за рішенням головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, найближчим часом будуть проведені навчальні збори резервістів системи тероборони.

 

Військові резервісти з оперативного запасу, які придатні за здоров'ям, в обов'язковому порядку зараховуються на службу.

 

Як зазначив gрезидент, у той час, коли українські військові захищають країну, інші громадяни мають працювати, вкладати гроші в економіку держави, зокрема й для забезпечення фінансування армії.
 
 
«Патріот – це той, хто б’ється з ворогом за свою землю. І той, хто вкладається в неї грошима та створює на ній робочі місця. Тому ми запускаємо програму економічного патріотизму. Це додаткові стимули для локалізації нашого виробництва. Цільові програми підтримки окремих галузей», – сказав Володимир Зеленський.
 

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джо Байден вважає визнання Путіним так званої «незалежності» ОРДЛО початком російського вторгнення в Україну.

 

Відтак, господар Білого дому оголосив про введення першого траншу санкцій безпосередньо проти Росії через нову агресію з її боку проти України.

 

Раніше міністр оборони Олексій Резніков попередив захисників України про важкі випробування і втрати.