Зеленського просять позбавити Путіна держнагород України

14:45, 18.02.2022

Путіна, Мєдвєдєва та Ко Рада хоче позбавити державних нагород України

Парламент направив президенту України депутатський запит щодо позбавлення президента Росії Володимира Путіна наданих йому  до 2013 року державних нагород України.


Як інформує Україна молода, про це стало відомо із засідання ВР. 


Верховна Рада проголосувала та підтримала запит Оксани Савчук до Президента України щодо вжиття заходів реагування з метою позбавлення Володимира Путіна, Дмитра Медведєва та інших осіб державних нагород України, які надані до 2013 року. Відповідне рішення було підтримане 269 голосами народних депутатів.


Крім того, Володимиру Зеленському направили запит групи депутатів, зокрема, депутата від "ЄС" Марії Іонової щодо присвоєння захисникам міжнародного аеропорту "Донецьк" ім. Сергія Прокоф'єва звання Герой України (посмертно).


Також президентові було направлено запит депутата від "Європейської солідарності" Михайла Бондаря про представлення до державної нагороди контролера контрольно-пропускного пункту відомчої воєнізованої охорони ДП "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (Дніпро) Віри Лебединець за особисті мужність і героїзм, виявлені при виконанні службового обв'язку (посмертно).


Як повідомляла УМ, Верховна рада на засіданні проголосувала за ратифікацію угоди про спільний авіапростір з Європейським Союзом, яку ще називають авіаційним безвізом. За це проголосувало 311 депутатів.


Також читайте:  Рада підтримала звільнення Сенниченка з посади глави Фонду держмайна.