Через Кримський міст рушили ешелони бронетехніки і військ після російських навчань

10:54, 16.02.2022

Ешелон з танками, БМП та САУ вже пересік Кримський міст. (Фото: function.mil.ru)

Міністерство оборони Росії запевняє, що частина військ, які брали участь в окупованому Криму, а також бронетехніка  і САУ вже повертаються до місць постійної дислокації.

 

Зокрема, ешелон з військовою технікою підрозділів Південного військового округу РФ (ПВО), який рухається до пункту постійної дислокації, вже пересік Кримський міст станом на ранок середи.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Міноборони Росії в середу.

 

Зазначається, що підрозділи Південного військового округу, які завершили участь у тактичних навчаннях на полігонах Кримського півострова, здійснюють марші до пунктів постійної дислокації залізничним транспортом.

 

На сайті Міноборони РФ також опублікували фото військової техніки на Керченському мосту.

 

У відомстві додали, що підрозділи російських окупантів забрали із собою танки, бойові машини піхоти та самохідні артилерійські установки.

 

Повідомляється, що після прибуття до пунктів постійної дислокації техніку обслужать та підготують до проведення чергового етапу бойового навчання.

 

Окремі підрозділи після навчань здійснять марші своїм ходом у складі військових колон.

 

Міноборони Росії повідомляє, що у Збройних Силах РФ триває "комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ та сил, у яких беруть участь практично всі військові округи, флоти та повітрянодесантні війська".

 

Напередодні, у російському міністерстві оборони вже заявляли, що підрозділи Західного та Південного військового округів, які межують з Україною, нібито повертають на основні бази місцерозташування. Водночас війська Східного ВО, які проводять спільні навчання в Білорусі, поки що залишаються поблизу українських кордонів.

 

Тоді як у Пентагоні заявили, що за останні дні російське керівництво завезло додаткові підрозділи до військ, розташованих уздовж українських кордонів.

 

Як повідомляла «УМ», президент США Байден у спеціальному зверненні заявив, що не вірить у те, що росіяни бажають кривавої війни з українцями.

 

За його словами, американська розвідка ще перевіряє інформацію про відведення російських військ і ще не може підтвердити її.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднено відповіді США і НАТО на вимоги Росії щодо гарантій безпеки.