Байден запросив термінову розмову з Путіним

10:15, 12.02.2022

Президент США Джо Байден занепокоєний ситуацією щодо вторгнення РФ в Україну, запросив термінову телефонну розмову з Путіним

Президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден з ініціативи американської сторони планують провести телефонну розмову в суботу, 12 лютого. 


Як інформує Україна молода, про це повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков, передає РИА Новости.


«Справді, американська сторона попросила про розмову з президентом Путіним, і завтра ввечері за московським часом планується розмова двох президентів»,— сказав представник Кремля.


Пєсков наголосив, що “запиту передувало письмове звернення американської сторони”.


Він не уточнив тему розмови, хоча зрозуміло, що лідери країн обговорюватимуть загрозу вторгнення Росії в Україну.


Раніше, в п’ятницю про можливу телефонну розмову Байдена і Путіна повідомив на брифінгу в Білому домі помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. 


Приводом  є занепокоєння з боку Байдена щодо того, що Путін може розпочати вторгнення в Україну найближчими днями, про що сьогодні повідомили кілька американських та британських ЗМІ.


 Міністерства закордонних справ низки держав одна за одною почали випускати попередження для своїх громадян із закликами терміново залишити Україну  та відмовитися від поїздок. Рішення продиктоване ризиками вторгнення військ Росії. Раніше покинути Україну закликав президент Байден.


Як повідомляла УМ, Джейк Салліван— радник Байдена з безпеки заявив, що Росія може вторгнутися в Україну і до завершення Олімпіади у Пекіні.. Проте Штати не знають ні дати, ні формату. Припускають, що вторгнення може розпочатися 15 лютого шляхом бомбардування і ракетних обстрілів.