Макрон прибув до України після зустрічі з Путіним

13:35, 08.02.2022

До України з офіційним візитом прибув президент Франції Еммануель Макрон (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський і президент Франції Еммануель Макрон розпочали свою робочу зустріч на території Маріїнського палацу в Києві. 

 

Глава української держави зустрів французького колегу близько 13:00. Співрозмовники привіталися та розпочали переговори.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили у Офісі президента.

 

Відомо, що французький лідер прибув у столицю України разом з міністром іноземних справ Франції Жан-Івом Ле Дріаном. Останній матиме зустріч з главою українського МЗС Дмитром Кулебою.

 

Спільний брифінг по завершенню переговорів Макрона та Зеленського очікується орієнтовно о 13:40. Він також відбудеться у Маріїнському палаці. 

 

 

Як відомо, президент  Франції Еммануель Макрон у понеділок вилетів до Москви, аби провести перемовини з Володимиром Путіним щодо відведення російських військ від кордонів України. На спільній пресконференції з президентом РФ він заявив, що мета його візиту до Москви — безпека всіх.

 

Він також зазначив,що базою вирішення «українського питання» є Мінські угоди, і що саме про це він буде говорити з Президентом України Володимиром Зеленським на зустрічі у Києві.

 

Варто зазначити, що французький президент прибув в Україну вперше за 24 роки. До Емманюеля Макрона офіційний візит у Київ мав Жак Ширак в 1998-му році.

 

Як повідомляла УМ, напередодні Макрон з Путіним обговорив ситуацію на Донбасі.