Нардепи вийшли у зал ВРУ з прапорами країн-союзників на знак подяки за допомогу

11:39, 01.02.2022

Нардепи висловили подяку західним союзникам за допомогу у протистоянні російському агресору.

Верховна Рада України, у вівторок, 1 лютого відкрила сьому сесію. Після виступу президента Володимира Зеленського і спікера Руслана Стефанчука до трибуни вийшла група депутатів із прапорами західних країн, які на тлі загрози вторгнення військ Росії постачають Україні військову допомогу.

 

Як інформує УМ, нардепи від «Європейської солідарності», «Голосу», групи «Довіра» вийшли до трибуни з прапорами США, Великої Британії, Канади, Естонії, Туреччини, Литви, Польщі, Чехії, Данії, щоб подякувати союзникам за зброю і дипломатичну підтримку.

 

Їхня спільна заява тривала трохи більше 4 хвилин. Останніми виступали Софія Федина і Соломія Бобровська. Свої промови вони виголосили англійською мовою, через що у залі почався шум і обурення. Хто саме обурювався, поки що невідомо.

 

Стефанчук закликав їх перейти на українську, після чого депутати розійшлися по своїх місцях.

 

Як повідомляла УМ, 1 лютого президент Зеленський підписав у Раді указ про перехід на професійну армію. Він передбачає збільшення протягом трьох наступних років чисельності контрактників у Збройних силах на 100 тисяч осіб, створення 20 додаткових бригад ЗСУ та низку іншого.

 

На тлі загрози вторгнення військ Росії Україна почала отримувати від західних партнерів посилену військову допомогу. Зброю і боєприпаси Україні постачають США, Велика Британія і низка інших союзників. Озброєння офіційно відмовляється постачати Німеччина. Поки Берлін пообіцяв Україні мобільний польовий шпиталь і 5 тисяч військових шоломів.