Італія продовжила заборону на в'їзд українським туристам

09:40, 30.01.2022

Італія заборонила в’їзд українським туристам навіть за умови повного щеплення

Уряд Італії оновив перелік країн, громадянам яких дозволено в'їзд без поважних причин. України у цьому списку немає. Обмеження стосуються навіть тих, хто пройшов повний курс щеплення від COVID-19 і триватимуть щонайменше до середини березня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє сайт МЗС Італії.  

 

В оновленому переліку країн категорії D, громадяни яких можуть відвідувати територію Італії з будь-якою метою, зокрема, туристичною, Україна відсутня.

 

Таким чином, з 1 лютого до 15 березня поточного року Україна належатиме до групи країн категорії E, для громадян яких можливий в'їзд до Італії лише з поважної причини.

 

Винятки  зроблять лише для українців, котрі мають посвідку на проживання в Італії, їдуть з офіційним працевлаштуванням, для лікування або навчання чи мають особисті стосунки з громадянами Італії. 

 

Як відомо, минулі обмеження стосовно заборони в’їзду укранців у Італію ввели  з 16 грудня через пандемією COVID-19. 

 

Тим часом в Україні третій день поспіль рекордно зростає кількість інфікувань  - понад 37 тисяч випадків виявленої інфекції за останню добу.

 

Як повідомляла УМ, офіційний Берлін виключив Україну з переліку країн зони підвищеного ризику для Німеччини. Спеціальні правила не застосовуватимуться до подорожніх із України вже з неділі, 9 січня.