Резніков і Залужний закликали пам'ятати подвиг Героїв Крут

15:49, 29.01.2022

Пам'ятник Героям Крут на Аскольдовій могилі виконано у формі гранітного хреста з тризубом. (Фото Офісу президента)

Міністр оборони Олексій Резніков і Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний закликали пам’ятати Подвиг Героїв Крут з нагоди 104-ї річниці бою у суботу, 29 січня.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у зверненнях військового керівництва України.

 

«Сьогодні ми вшановуємо Героїв Крут. Їх подвиг став символом патріотизму і жертовності у боротьбі за нашу Незалежність! Наше Державотворення було омите кров’ю цвіту української нації – студентів і кадетів. Тоді молода Держава не встояла під натиском ворожих сил. Але вистояв український дух», - наголосив пан Резніков.

 

За словами міністра оборони, Героїв Крут сьогодні порівнюють із Кіборгами Донецького аеропорту.

 

«Безстрашність, відвага, сила волі, патріотизм – це те, що передається з покоління в покоління, чого не змогли знищити кати українського народу війнами, Голодоморами, репресіями і засланнями.

 

Ми пам’ятаємо, надихаємося та шануємо учасників тих подій! Наш Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації носить ім’я Героїв Крут», - зауважив пан Резніков.

 

Очільник оборонного відомства також акцентує: «Більше ста років минуло від часу тих подій під Крутами. Сьогодні ми знову захищаємо наш суверенітет і територіальну цілісність від збройної агресії Російської Федерації. 

 

 

Але тепер ми сильніші. У нас є потужні Збройні Сили, український народ та міжнародна підтримка! І ми переможемо! Слава Незалежній Україні!».

 

Тоді як Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив:

 

«Пам'ятаймо подвиг Героїв Крут! 29 січня 1918 року у нерівному бою з більшовицьким окупантом відродився український бойовий дух. Сильніший за будь-яку зброю, він і зараз веде нас до Перемоги. Слава Україні!».

 

Як повідомляла «УМ», керівництво держави вшанувало пам’ять Героїв Крут на Аскольдовій могилі у Києві.