В Офісі президента розповіли про що просили НАТО напередодні переговорів з РФ

09:47, 11.01.2022

Робота Комісії Україна - НАТО, яка відбулася у Брюсселі напередодні засідання Ради Росія - НАТО, (Фото: Фейсбук Igor Zhovkva)

Замкерівника Офісу президента Ігор Жовква розповів, що на зустрічі Комісії Україна-НАТО українська сторона озброїла партнерів аргументами перед переговорами з РФ і висловила позицію щодо майбутнього саміту Альянсу у Мадриді.

 

Як інформує УМ, про це повідомив Жовква на своїй сторінці у Facebook.  

 

"Звірили годинники з державами-членами НАТО та озброїли їх аргументами напередодні запланованого діалогу з Росією. Наші аргументи були почуті та взяті в роботу" – написав, зокрема, чиновник.

 

За його словами, під час дискусії свою позицію висловили усі 30 союзників і у кожному виступі звучала підтримка суверенітету та територіальної цілісності України, а також висока оцінка того, що Україна залишається стриманою під час напруженої ситуації на її кордонах та не піддається на різного роду провокації.

 

Також українська сторона обговорила з союзниками та керівництвом Альянсу підготовку до майбутнього Саміту НАТО у Мадриді.

 

"Відзначив важливість того, щоб Україна не лише мала б бути запрошена на Саміт як країна-партнер, а й були б ухвалені чіткі рішення щодо її подальшого руху до членства в НАТО, бажано з конкретними часовими орієнтирами" - написав заступник глави ОПУ.

 

"Над цим і будемо працювати, починаючи від сьогодні, з усіма столицями держав-членів НАТО та зі штаб-квартирою в Брюсселі" - додав він.

 

За словами Жовкви, під час більшості виступів на засіданні Комісії Україна-НАТО звучало, що майбутнє України в Альнсі - це справа виключно 30 членів НАТО та України як країни-аспіранта.

 

"І це вселяє обережний оптимізм на успішний результат Мадрида та щодо подальшого руху до НАТО" - зазначив він.

 

У Комісії Україна-НАТО наголосили, що на столі має бути комплексний пакет стримування Росії, включаючи болючі санкції.

 

Як повідомляла УМ, переговори США та Росії щодо гарантій безпеки тривали близько восьми годин в Женеві у понеділок.