Поступок не буде: до Женеви на переговори із США прибула делегація РФ

18:20, 09.01.2022

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. (mid.ru)

Російська делегація на чолі із заступником міністра закордонних справ РФ Сергієм Рябковим прибула до Швейцарії у неділю, 9 січня.

 

Росіяни прибули на день раніше запланованих на 10 січня у Женеві переговорів зі США стосовно так званих "гарантій безпеки", в яких міститься і вимога Кремля, аби Україна не вступала в НАТО.

 

Як передає Україна молода, про це інформують російські ЗМІ.

 

У складі делегації Росії є представники МЗС та Міноборони країни.

 

Зокрема, ТАСС повідомляє, що хоча й основний день переговорів призначено на понеділок, 10 січня, але очікується, що вже 9 січня ввечері сторони проведуть "попередню" частину зустрічі.

 

Глава делегації пан Рябков у свою чергу заявив, що Москва на майбутніх консультаціях "не піде на поступки".

 

"Ми не з протягнутою рукою туди їдемо, ми їдемо із чітко сформульованим завданням, яке необхідно вирішити на тих умовах, які ми сформулювали. От і все", - сказав російський дипломат.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні переговорів з Росією посадовці в США висловили готовність внести зміни у майбутні рішення щодо стратегічних позицій США в Європі, але водночас вони пригрозили РФ наджорсткими санкціями у разі вторгнення в Україну.

 

Представник Пентагону Джон Кірбі заявив, що Вашингтон не розглядає можливості скорочення чисельності американських військ у Європі.

 

Водночас, сотні киян вийшли на акцію «Скажи Путіну Ні», яка відбулася на Михайлівській площі у Києві у неділю. Акцію організували напередодні перемовин Заходу з Росією щодо ситуації навколо України.