Єрмак консультувався з радниками ФРН і Франції перед їхньою поїздкою до РФ

11:50, 05.01.2022

Єрмак переговорив з нормандськими радниками Німеччини та Франції

Політичні радники лідерів Німеччини та Франції провели телефонну розмову з українським колегою перед поїздкою до Москви.

 

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником канцлера Німеччини із зовнішньої політики Єнсом Плетнером та дипломатичним радником президента Франції Еммануелем Бонном. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник ОП уТвітері.

 

Єрмак повідомив, що співрозмовники домовилися продовжувати координацію у контексті загрози вторгнення Росії до України.

 

«Провели телефонні консультації з Радником Канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнсом Пльотнером та Дипломатичним радником Президента Франції Еммануелем Бонном перед їх візитом до Москви", - повідомляється у Twitter. 

 

Домовилися продовжувати координацію наших дій у контексті поточної ситуації. Вдячні за непохитну підтримку суверенітету та територіальній цілісності України", - написав він.

 

Як відомо, візит Плетнера та Бонна до Москви відбудеться 6 січня. 

 

У повідомленні зазначено, що Україна вдячна партнерам за непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності країни.

 

Нагадаємо, раніше Єрмак наголосив, що під час розмови президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена та президента України Володимира Зеленського не йшлося про будь-які компроміси, які не відповідають інтересам України. Керівник ОП наголосив, що без безпеки України не може бути і безпеки в Європі.

 

Як інформувала УМ, міністри закордонних справ країн-членів НАТО планують провести термінове засідання Північноатлантичної ради у п’ятницю, 7 січня, коли більшість українців і росіян святкуватимуть Різдво.