У Кривому Розі підозрюють місцевих посадовців у розкраданні мільярдів

13:39, 15.12.2021

У Криворізькій міській раді проводять обшуки ( фото з сайту пресслужби ДБР)

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження через багатомільярдні втрати бюджету Кривого Рогу.  У міськраді провели обшуки, шукаючи вкрадені з міськбюджету 27 мільярдів

 

Працівники ДБР у межах кримінального провадження встановлюють причетність податківців та посадовців міської ради Кривого Рогу до розкрадання мільярдів бюджетних коштів під час ремонту доріг, будівництва інфраструктурних об’єктів у місті.

 

Як інформує Украіна молода, про це повідомляє пресслужба ДБР.

 

"Аудиторська перевірка встановила, що одне із місцевих товариств регулярно отримувало підряди міської ради Кривого Рогу. Ціни за договорами були завищені у кілька разів, здебільшого роботи виконувалися лише на папері. Якщо ж проводились, то ділки використовували дешеві чи неякісні матеріали, що не відповідали заявленій документації.

 

Чиновники міської ради, які були замовниками робіт, на всі проблемні питання "закривали очі" і не реагували на порушення. Також під час планових перевірок нічого не помічали і службові особи управління Державної податкової служби у Дніпропетровській області", - йдеться у повідомленні.

 

У звіті Державної аудиторської служби України зазначено, що збитки державі від цих оборудок становить понад 27 млрд гривень.

 

ДБР проводить перевірку викладених у звіті фактів. Зокрема, працівники Бюро провели обшуки в Криворізькій міській раді, ГУ ДПС у Дніпропетровській області та приватному товаристві.

 

Досудове розслідування триває за статтею 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

 

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

 

Як повідомляла УМ, в Україні викрили найбільшу мережу фейкових ковід- сертифікатів.