На «процесі століття» в Італії засудили 70 мафіозі

22:10, 09.11.2021

У рамках справи проти «Ндрангета» на лаві підсудних опинилися 355 осіб.

70 членів одного з найвпливовiших мафіозних угруповань «Ндрангета» в Італії засудили до позбавлення волі строком до 20 років.

 

Вироки в рамках найбільшого судового процесу над італійською мафією за понад три десятиліття оголосили у місті Ламеція-Терме.

 

Найбільший термін ув’язнення отримав ватажок організації Манкузо, якого лише нещодавно випустили з в’язниці після відбування 19-річного терміну покарання. Тоді як 21 обвинуваченого виправдали.

 

Обвинувачені погодилися, щоб цей судовий процес відбувся за пришвидшеною процедурою та за зачиненими дверима, за що влада пообіцяла скоротити термін ув’язнення 70 засудженим на третину, повідомляє dpa.

 

Загалом у рамках справи проти «Ндрангета» на лаві підсудних опинилися 355 осіб, серед яких імовірні мафіозі та їхні співучасники, у тому числі політики та співробітники поліції. Їм інкримінують зв’язок з мафією, вбивства, замахи на вбивства, рекет, торгівлю наркотиками, відмивання грошей, зловживання службовим становищем та незаконне зберігання зброї.

 

У процесі брали участь понад 900 свідків обвинувачення та 58 свідків із боку держави. Останній процес подібного масштабу відбувся в Італії у 1986-1987 роках та завершився засудженням 338 учасників сицилійської «Коза Ностри».

 

«Ндрангета» — одна з найбагатших і найвпливовіших мафіозних організацій Італії, яка контролює поставки кокаїну, що надходить до Європи. Угруповання колись було відгалуженням «Коза Ностри», але згодом стало самостійним.

 

До речі, у серпні 2021 року в Одесі було затримано трьох підозрюваних під час спроби переправлення наркотиків з Латинської Америки до ЄС. Тоді в СБУ заявили, що, за даними Інтерполу, затримані причетні до діяльності однієї з найбільших у світі злочинних організацій «Ндрангета».