Рада в четвер голосуватиме за чотирьох міністрів - Арахамія

15:35, 03.11.2021

Арахамія анонсував на брифінгу "великий четвер". (Фото: Слуга народу)

На засіданні в четвер, 4 листопада, Верховна Рада голосуватиме за призначення міністрів з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, оборони, економіки та міністра з питань стратегічних галузей промисловості, а також призначатиме керівника Апарату парламенту.

 

Як інформує УМ, про це 3 листопада на брифінгу у Верховній Раді сказав голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

 

«Завтра (четвер, 4 листопада – УМ.) буде чотири міністри і пан Штучний (кандидат на посаду керівника Апарату ВР Вячеслав Штучний – УМ.)», - сказав він.

 

Голова фракції «СН» уточнив, що нового міністра екології Рада поки не призначатиме. За словами Арахамії. на засіданні уряду оберуть чинного заступника міністра Руслана Стрільця тимчасово виконуючим обов'язки міністра, а через один-два тижні буде визначена основна кандидатура на посаду міністра.

 

Крім того, за словами Арахамії, у четвер першим питанням депутати розглянуть законопроєкт №3205 "Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві", а потім - законопроєкт №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень".

 

Нагадаємо, що в середу (3 листопада) депутати звільнили Романа Абрамовського з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів, Олексія Любченка - з посади першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки, Олексія Резнікова - з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Олега Уруського - з посади віцепрем'єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості, Андрія Тарана - з посади міністра оборони.

 

Фракція «Слуга народу» направила Кабінету Міністрів пропозиції про внесення на вакантні посади в уряді таких кандидатів: Ірину Верещук - на посаду віцепрем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій; Юлію Свириденко - на посаду першого віцепрем'єр-міністра, міністра економіки; Павла Рябікіна - на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

 

Президент Володимир Зеленський направив до Верховної Ради подання про призначення Олексія Резнікова на посаду міністра оборони.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада на пленарному засіданні в середу, 3 листопада, звільнила Андрія Тарана з посади міністра оборони України.