У Чорне море прямує флагманський корабель Шостого флоту ВМС США

12:21, 01.11.2021

Флагман Шостого флоту USS MountWhitney (LCC 20) тримає курс на Чорне море. (Фото: facebook.com/USNavalForcesEuropeAfrica)

Флагманський корабель Шостого флоту Військово-морських сил Сполучених Штатів USS MountWhitney прямує у Чорне море.

 

Як інформує УМ, про це 1 листопада повідомила прес-служба Шостого флоту  в Twitter.

 

«Флагман Шостого флоту USS MountWhitney (LCC 20) з персоналом Шостого флоту та НАТО розпочав свій перехід на північ у Чорне море, де він працюватиме з нашими союзниками з НАТО та партнерами в регіоні», - йдеться у повідомленні.

 

Флагман USS MountWhitney – другий командний корабель типу "Блю Рідж", флагманський корабель Шостого флоту ВМС США. Розпочав службу 16 січня 1971 року. Названий на честь гори Вітні, найвищої гори хребта Сьєрра-Невада, що у штаті Каліфорнія.

 

Саме цей корабель брав участь в операціях в Атлантичному океані, Середземному, Карибському морях, Індійському океані. У 1994 р. брав участь в операції на Гаїті. З 2005 року флагманський корабель Шостого флоту США, базується в італійському порту Гаета.

 

Нагадаємо, есмінець ВМС США «Портер» зайшов у Чорне море в п’ятницю ввечері.
 

Як повідомляла УМ, після завершення міжнародних навчань у Чорному морі Sea Breeze 2021, які проходили під спільним проводом США й України, американські кораблі долучилися до військових навчаннях, організованих Болгарією.