На Донбасі ворог частіше гатить з артилерії і мінометів: 11 обстрілів

09:18, 11.07.2021

Бійці ЗСУ змушені лише фіксувати порушення режиму припинення вогню російськими окупантами. (Фото ООС)

Російські окупанти на сході України усе активніше застосовують 120-мм міномети та артилерію під час обстрілів позицій ООС в останні дні. Протягом минулої доби, 10 липня, зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню. 

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресцентр ООС у неділю вранці.

 

Зокрема, біля Миронівського окупанти застосовували артилерійські системи калібру 122-мм. А неподалік населеного пункту Водяне, що біля Донецька, противник відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру.

 

Тоді як поблизу Водяного, що на Приазов’ї, ворог двічі здійснював обстріли з артилерійських систем калібру 122-мм і гранатометів різних систем.

 

Неподалік Широкиного російські найманці обстрілювали українські позиції з мінометів 82-го калібру.

 

У напрямку Світлодарська ворог відкривав вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

 

У районі населеного пункту Піски збройні формування РФ обстрілювали позиції ЗСУ з мінометів 82-го калібру.

 

Біля Золотого-4 противник застосовував протитанковий ракетний комплекс. Крім того, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 3 прольоти ворожих БПЛА з перетином лінії розмежування.

 

Бойових втрат серед українських військових немає. Станом на 7.00 годину ранку, 11 липня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

 

Як повідомляла «УМ», через агресивні дії ворога ЗСУ ледь не щодня несуть бойові втрати: загинуло четверо захисників України в останні дні липня.

 

Так, старший солдат 24-ї бригади Володимир Яськів загинув від кулі ворожого снайпера під час виконання бойового завдання поблизу міста Золотого на Луганщині 9 липня ввечері.