На Донбасі зафіксовано 18 обстрілів: один захисник України загинув, троє поранених

08:34, 10.07.2021

Ворог значно збільшив кількість обстрілів позицій ЗСУ. (Фото ООС)

Російські окупанти 13 разів порушили режим припинення вогню у зоні ООС протягом п’ятниці, 9 липня. Станом на 7.00 ранку суботи, 10 липня, зафіксовано ще 5 ворожих обстрілів.

 

Внаслідок цього один захисник України загинув, ще один військовий поранений та двоє травмовані.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує пресслужба штабу ООС в суботу вранці.

 

«Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення несумісне з життям. Крім того, один військовий отримав поранення, ще двоє – бойове травмування. Воїнів доправлено до лікувального закладу. Стан їх здоров’я – задовільний», – йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, поблизу населеного пункту Зайцеве ворог обстрілював позиції українських захисників з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. А біля Невельського відкривав вогонь з артилерії калібру 122 мм.

 

Неподалік Новотошківського російські окупанти вели вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів. Тоді як у напрямку селища Піски противник тричі здійснював обстріли з мінометів 120-го калібру.

 

У районі Троїцького бойовики двічі вели вогонь по позиціях ООС зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів.

 

Біля Новозванівки противник застосовував міномети 82-го калібру. Неподалік Новомихайлівки ворог обстрілював позиції українських захисників зі станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

 

Поблизу міста Авдіївка окупанти гатили з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

 

А біля Оріхового російські найманці вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів і стрілецької зброї.

 

В районі селища Кримське військові Об’єднаних сил зафіксували проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10».

 

Станом на ранок суботи зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню. Поблизу Миронівського окупанти застосували артилерійські системи калібру 122-мм.

 

Неподалік населеного пункту Водяне, що біля Донецька, противник відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру.

 

Біля Водяного, що на Приазов’ї, – з артилерійських систем калібру 122-мм. Неподалік Широкиного російські найманці обстріляли українські позиції з мінометів 82-го калібру.

 

У напрямку Світлодарська ворог відкрив вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів, станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів.

 

Бойових втрат за поточну добу серед українських військових немає. На ворожі обстріли українські захисники відкривали вогонь у відповідь.

 

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

 

Як повідомляла «УМ», сержант Євгеній Курасов з Сумщини загинув від кулі снайпера під Пісками.