У Чорному морі катер «Балакалава» узяв на буксир аварійне судно рибалок

10:34, 03.07.2021

Катер морської охорони "Балаклава" взяв на буксир фелюгу.

Риболовецьке судно, яке зазнало аварії в Чорному морі, було взято на буксир українським катером морської охорони «Балаклава».

 

Як передає Україна молода, про це повідомила журналістам представниця Регіонального управління морської охорони Державної прикордонної служби Наталя Гуменюк в суботу.

 

«Катер морської охорони "Балаклава" вже взяв на буксир фелюгу, яка потерпала у відкритому морі, була знеструмлена, і наразі буксирує її до порту виходу до Очакова. Назустріч висунувся власник на іншій фелюзі. Певно, що вони зустрінуться в морі», - поінформувала пані Гуменюк.

 

За її словами, риболовецьке судно було знеструмлено, тому не могло повідомити українську владу про ситуацію, що склалася, і подало сигнал порятунку.

 

"В таких ситуаціях дійсно є тільки можливість передавати сигнал порятунку. Тому вони запросили, щоб найближчі судна проінформували українську владу про потрібну їм допомогу", - сказала вона.

 

Зауважимо, що в суботу зранку в Росії заявили, що направили ракетний катер Чорноморського флоту до українського рибальського судна, яке зазнало лиха в Чорному морі.

 

Зазначалося, що екіпаж катера на міжнародному каналі зв'язку прийняв сигнал лиха риболовецького судна "ОД-2592", капітан якого повідомляв, що у судна відмовив двигун, воно знеструмлене, перебуває в дрейфі і просив допомоги про інформування влади України про аварію.