У центрі Сєвєродонецька виявили схрони з гранатами та вибухівкою

10:39, 01.07.2021

Військові засоби ураження знайдені в схроні

СБУ виявила поблизу лінії розмежування схрон з військовими засобами ураження ватажків незаконних збройних угруповань і тайник з гранатами у центрі Сєвєродонецька. Серед іншого, вилучено ручну протипіхотну гранату виробництва РФ.

 

За оперативними даними, схрон обладнали ватажки бойовиків під час збройного супротиву силам антитерористичної операції улітку 2014 року.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в преслужбі СБУ.

 

Зі схованки, облаштованої на території покинутого дитячого табору у Старобільському районі, правоохоронці вилучили: 6,5 кг тротилу; ручну осколкову гранату та запал до неї; гранатометний постріл ВОГ-25; набої для стрілецької зброї.

 

За оперативними даними, схрон обладнали ватажки бойовиків під час збройного супротиву силам антитерористичної операції улітку 2014 року.

 

Ще одну схованку з бойовими засобами ураження, правоохоронці виявили у підвалі багатоквартирного будинку у центрі Сєвєродонецька, повідомляється на офіційному сайті СБУ.

 

 

 

З тайнику було вилучено: ручну протипіхотну гранату РГО російського виробництва та запал до неї; гранати РГД-5 та запали до них; реактивний освітлювальний сигнальний патрон.

 

Наразі встановлено місцевого жителя, який незаконного зберігав виявлені засоби ураження. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.