Росія ховає антиукраїнську діяльність за дискусією про «соросят»

15:05, 25.03.2021

Глава єдиного координаційного центру «Донбас», політолог Олег Саакян

Російська пропаганда штучно втілює в українське суспільство дискурс про «соросят», мовляв,  зовнішнє управління Україною відбувається через них.

 

Як повідомляє УМ, про це журналістам заявив глава Єдиного координаційного центру «Донбас», політолог Олег Саакян.

 

«Навіть зменшувальне означення «соросята» так обрано, щоб дегуманізувати й принизити в очах суспільства активістів, котрі орієнтовані на демократичні зміни. Це спроба всіх, хто професійно займається реформами в Україні за підтримки західних фондів, перетворити  реальних активістів у «викритих соросят», це класичний прийом ще радянської пропаганди. Сама операція формує суспільний скепсис щодо реформ в Україні», - заявив він.  

 

Як стверджує Олег Саакян, наратив про «соросят» є елементом пропаганди РФ про нібито «зовнішнє управління» Україною і нібито несуб'єктність країни.

 

«Таким чином, в очах адептів російської пропаганди в Україні легалізується вплив самої Російської федерації, штучний дискурс про «соросят» сам по собі є елементом російського впливу, - вважає політолог. – Нав’язаний російською пропагандою діалог про «соросят» насправді покликаний витіснити дискурс про російський вплив в Україні і навіть нібито виправдати його в очах частини суспільства. Але ключова загроза в тому, що суперечки щодо «соросят», як  кислота роз’їдають  дискурс про суверенність України, нам нав’язали пошук «соросят» замість аналізу й оцінки зміцнення української  суверенності».

 

Як уже повідомляли ЗМІ, екскерівник Головного управління розвідки України, двічі заступник глави СБУ генерал – лейтенант Олександр Скипальський  заявляв, що російські спецслужби впроваджують в Україні наратив про «соросят» для розколу українського суспільства та дестабілізації України з метою подальшого розвалу  держави.