У Польщі в ДТП потрапив український автобус: є загиблий та постраждалі

10:10, 22.03.2021

Всього в салоні автобуса перебувало 10 українців.

В результаті аварії за участю автобуса в Польщі постраждали були госпіталізовані п'ять українців. Ще один громадянин України загинув.

 

Як інформує УМ, про це повідомив спікер Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.



За його словами, всього в салоні автобуса перебувало 10 українців. Аварія сталася поблизу Кашице. Неподалік місця, де 6 березня розбився український автобус Познань – Херсон. Тоді загинули 5 людей.

 

"1 людина загинула, 5 госпіталізовані. Генеральне консульство України в Любліні взаємодіє з правоохоронними органами Польщі для з'ясування обставин аварії, надає постраждалим консульську допомогу", - повідомили в МЗС.

 

Нагадаємо, аварія сталася сьогодні вночі. За попередньою інформацією, автобус врізався в огорожу і вилетів у кювет. Спочатку повідомлялося про одного загиблого і чотирьох постраждалих. При цьому не було точно відомо, всі вони громадяни України.

 

 

За попередньою інформацією від поліцейський, водій транспортного засобу був тверезим. За даними управління національних доріг та автомагістралей, автобус влетів у відбійник на з'їзді до пункту обслуговування пасажирів "Кашице", перевернувся та впав у кювет.

 

Правоохоронці з'ясовуватимуть усі обставини моторошної аварії. Наразі автомагістраль A4 у місці аварії заблокована, там працює поліція та інші служби.

 

За словами речника МЗС Олега Ніколенка, генконсульство України в Любліні взаємодіє з польською стороною для з'ясування обставин ДТП й надає постраждалим консульську допомогу.


Як повідомляла УМ, 6 березня в Польщі відбулося ще одне смертельне ДТП за участю автобуса з українцями. Тоді в результаті аварії загинули 5 громадян України, ще одного вдалося реанімувати в лікарні. Всього в автобусі перебували 57 осіб, 24 людини були госпіталізовані.