У Києві вводять суворий локдаун з 20 березня

12:06, 18.03.2021

У столиці спостерігається погіршення епідеміологічної ситуації.

З 20 березня у столиці запроваджують суворий карантин.

 

Як інформує УМ, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко на онлайн-брифінгу 18 березня.

 

"Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення з 00:00 20 березня, тобто у ніч з п’ятниці на суботу, Київ запроваджує суворі карантинні обмеження… на три тижні до 9 квітня включно", - сказав він.

 

На цей час буде заборонена: робота закладів культури (будуть зачинені кінотеатри, театри, музеї, концертні зали), робота торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії), проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 м2 на 1 особу), проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших),  присутність глядачів на спортивних змаганнях (останнє стосується також і сьогоднішнього великого футбольного матчу, що відбудеться в Києві). 

 

"Громадський транспорт столиці працюватиме в звичному режимі. З дотриманням суворих норм перевезення пасажирів та маскового режиму. Із заповненістю місць для сидіння на 50%", - зазначив очільник міста.

 

Присутність глядачів на спортивних змаганнях також буде заборонене, автозаправні станції працюватимуть без кафе.

 

При цьому перукарні, салони краси, фітнес і спортивні зали будуть працювати за попереднім записом,

 

Всі підприємства й організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу.

 

Столиця уже давно перебуває в помаранчевій зоні карантину. Однак епідситуація тут із кожним днем погіршувалася. Київ – серед лідерів за числом нових випадків COVID-19. Зокрема, 17 березня тут захворіли понад тисяча осіб. 

 

Як повідомляла УМ, з 19 березня у Львові вводять посилений карантин. Зокрема, припиняють роботу всі установи культури. 17 березня Кличко заявив, що Київ опиниться у червоній зоні максимум через тиждень.

 

Шмигаль заявив, що місцева влада може сама приймати рішення про посилення карантину. Він закликав не зволікати з посиленням обмежень