У Торуні українки побили 24-річний рекорд з естафетного бігу

16:30, 08.03.2021

Новий рекорд українки встановили на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в приміщенні, який проходив в Торуні. (Фото Федерації легкої атлетики України)

Українські легкоатлетки Вікторія Ткачук, Анастасія Бризгіна, Катерина Климюк і Анна Рижикова побили 24-річний національний рекорд України з естафетного бігу 4х400 метрів.

 

Зазначається, що новий рекорд українки встановили в заключний день чемпіонату Європи з легкої атлетики в приміщенні, який проходив в Торуні (Польща).

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Федерація легкої атлетики України у понеділок.

 

Попередній рекорд тримався 24 роки: 9 березня 1997 року в Парижі Тетяна Мовчан, Аеліта Юрченко, Галина Місірук і Ольга Мороз подолали дистанцію за 3:30.43 хв.

 

Тоді як Ткачук, Бризгіна, Климюк і Рижикова поліпшили цей результат на п’ять сотих секунди і відтепер він дорівнюватиме: 3:30.38 хв.

 

Національний рекорд ще повинен пройти процедуру ратифікації.

 

Анастасія Бризгіна сказала після чемпіонату:

 

«В естафеті все було класно! Я почувалася набагато краще, ніж коли виходила на старт індивідуальної 400-метрівки. Зараз я була розбіганіша, впевненіша і на доріжці, відповідно, мала зовсім інший вигляд –  бігла активніше, агресивніше. Ми викладалися, як могли. Національний рекорд – як втішний приз. Тепер будемо від нього відштовхуватися. А ще було б чудово, якби слідом за «зимовим» рекордом вдалося встановити ще й літній».

 

А Катерина Климюк каже, що наразі це найвдаліший чемпіонат у її кар’єрі.

 

Анна Рижикова додала: «У нас зараз дійсно класна команда, і не лише та четвірка, яка  була на доріжках. Аліна Логвиненко дуже сильно нас підтримувала. Також вдячна масажистам, тренерам, лікарю. Все було так по-дружньому. З нами провели величезну роботу, і все це заради спільного результату.

 

Чому я завжди настільки вимоглива до себе? Мені вже не 20 років. Час пожинати плоди своєї роботи. Я не збираюся завершувати кар’єру, але вже хочеться не чекати якогось моменту, а отримувати все зараз, адже я заради цього працюю. І те, що я хороша спортсменка… Сьогодні я хороша спортсменка, а завтра про це всі забудуть. Всі люблять чемпіонів».

 

Як повідомляла «УМ», Ярослава Магучіх здобула золоту медаль зі стрибків у висоту на чемпіонаті Європи в Торуні.