Пожежа в лікарні Запоріжжя: головного лікаря можуть відсторонити на час розслідування

12:58, 05.02.2021

Пожежа розпочалась під час проведення кисневої терапії.

Голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух вимагає відсторонити від виконання обов’язків головного лікаря інфекційної лікарні Запоріжжя після пожежі в COVID-відділенні.

 

Як інформує УМ, про це Старух написав на своїй сторінці у Фейсбук.

 

«Звертаюся до керівництва і депутатів Запорізької обласної ради з вимогою відсторонити від виконання посадових обов’язків директора лікарні Володимира Шинкаренка на час розслідування», — написав він.

 

Старух додав, що це необхідно для забезпечення максимально об'єктивного розслідування.

 

Водночас, МВС України повідомляє, що завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу обласної інфекційної лікарні оголосили про підозру. Йому інкримінують порушення встановлених вимог пожежної безпеки.

 

Також підозру оголосили за порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

 

Пожежа розпочалась під час проведення кисневої терапії. Як виявили в результаті розслідування, пожежа розпочалась в одній з палат-боксів. Доказів виявилось достатньо, аби повідомити про підозру 65-річному працівнику лікарні.

 

Підозрюваний не зупинив роботу обладнання для виконання робіт з підвищеною небезпекою. Внаслідок цього під час проведення кисневої терапії і сталось займання.

 

Наразі вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу

 

Як повідомляла УМ, займання виникло на першому поверсі лікарні – там розташоване реанімаційне відділення. Вогонь ліквідовували 60 рятувальників та 14 одиниць спецтехніки.
Внаслідок пожежі загинуло 4 жінок – 3 пацієнтки та лікарка. Крім того, ще 2 медиків відвезли у лікарню з отруєнням та опіками.

 

Прокуратура відкрила кримінальну справу за статтею про недотримання правил пожежної безпеки.

 

Трагедія трапилася через займання медичного обладнання