Квартал червоних ліхтарів в Амстердамі закривають назавжди

17:28, 02.02.2021

Квартал червоних ліхтарів перенесуть з центра в іншу частину Амстердама

У Амстердамі, столиці Нідерландів, місцева влада повністю закриває район червоних ліхтарів. Натомість так званий центр еротичних послуг буде розміщений в іншій частині міста.

 

Як інформує УМ, про це пише The Guardian.

 

Таким чином працівників секс-індустрії хочуть перемістити якомога далі від центру міста.

 

Пропозицію повністю ліквідувати квартал червоних ліхтарів запропонувала мер Амстердама Фемке Халсема. Рішення політикині про закриття значної частини вікон у всесвітньому відомому кварталі підтримали більшість членів політичних партій.

 

Всі ті, хто працювали в районі для дорослих, будуть змушені залишити це місце і перебратися в інший район. Наразі місцева влада ще не вирішила, де саме буде розміщено новий еротичний центр.

 

Влада переконана, що це має допомогти перезавантажити Амстердам як туристичне місто. "Туристи можуть насолоджуватися красою і свободою міста, але не за будь-яку ціну. Ми повинні рішуче втрутитися", – заявив один з політиків.

 

Раніше Фемке Халсема переконувала, що вікна будинків розпусти слід терміново закрити. Адже жінки, які там працюють, стали основою туристичною пам'яткою. І це принижує працівниць цієї галузі.



Квартал червоних ліхтарів – один з найбільш знаменитих еротичних районів у світі, розташований в Амстердамі.

 

Серед провулків процвітає проституція, а також інші види секс-розваг: магазини для дорослих, стриптиз-клуби. Вулиці в кварталі схожі на великий торговий центр. Всі туристи можуть у вікнах, як на вітрині, подивитися на працівниць цієї галузі.

 

Назва походить від червоних ліхтарів, які розміщені в будинках розпусти.