На Шулявському мості попадали опори

15:55, 16.12.2020

Внаслідок падіння опор пошкоджено дев'ять автомобілів.

У Києві на Шулявському мості впали три стовпи лінії електроопори. Внаслідок інциденту рух перекрили та утворилися затори.

 

Внаслідок падіння опор пошкоджено дев'ять автомобілів. Постраждалих серед громадян немає.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури.

 

За фактом падіння трьох електроопор на Шулявському шляхопроводі у Києві відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 275 Кримінального кодексу України (порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд).

 

 

Внаслідок інциденту пошкоджено дев`ять автомобілів, але постраждалих немає.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідчий відділ Солом’янського УП ГУ НП у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури № 9.

 

Нові опори освітлення незабаром встановлять за кошти підрядника, повідомив у фейсбуці мер Києва Віталій Кличко. Заміни та ремонт мають провести безкоштовно для Києва через гарантію, яка становить 50 років.

 

Крім того, компанія-замовник будівництва – "Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд" – вимагатиме відшкодування збитків власників авто мешканців столиці.


За словами Кличка, після обстеження опор освітлення, підрядник демонтував 6 опор, які також були погано закріплені. Таким чином компанії доведеться встановити 9 нормально укріплених стовпів.

 

"Висновки щодо якості робіт та безпечності експлуатації об’єкту надає компанія з технічного нагляду – як незалежна організація. Прокуратура столиці порушила кримінальну справу за статтею "Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд", - написав Кличко.