Тимофій Милованов призначений радником Андрія Єрмака

12:27, 21.11.2020

Радник голови Офісу президента Тимофій Милованов.

Колишній міністр економіки Тимофій Милованов підтвердив чутки про своє призначення радником голови Офісу президента Андрія Єрмака.

 

За його словами, це призначення не планується, а вже відбулося. До того ж він є позаштатним радником керівника Банкової, тому не отримує зарплатні.

 

Як повідомляє УМ, про це Милованов написав у Facebook  в суботу.

 

«І що це означає? Ви всі знаєте, які виклики стоять перед державою: COVID, фінансування бюджету, стосунки з міжнародними фінансовими організаціями. Сподіваюсь, що мої знання стануть корисними найвищому керівництву України», - стверджує колишній міністр.

 

Тимофій Милованов додав, що залишається президентом Київської школи економіки і продовжує відповідати за стратегію розвитку школи та збір коштів на її фінансування.

 

«Як багато з вас знають, ми у Київській школі економіки неформально або формально (інколи комерційно) надаємо аналітику, консалтинг та освітні програми достатньо широкому колу політиків, органів влади та державних підприємств. У нас достатньо досвіду та спроможності для розробки якісних економічних політик, яких сьогодні (і завжди) потребує Україна», — підкреслив новопризначений радник.

 

Як повідомляла «УМ», 4 березня Верховна Рада звільнила уряд премʼєр-міністра ОлексіяГончарука. За це рішення проголосували 353 народні депутати. В уряді Гончарука посаду міністра розвитку економіки обіймав Тимофій Милованов.

 

До недавнього часу одним із радників Єрмака був Ігор Уманський, який до цього займав посаду міністра фінансів, проте не втримався в урядовому кріслі й місяця.

 

Пан Уманський вирішив піти з посади радника голови ОП через незгоду із карантином вихідного дня, скандальні витратами грошей із "ковідного" фонду на дороги та схеми на митниці та у податковій.