Окупанти привели в бойову готовність війська на Донбасі – розвідка

10:59, 07.10.2020

За даними розвідки, на полігонах терористів проводяться тренування і розгортання польових командних пунктів.

Окупанти привели в повну бойову готовність війська на сході України в рамках командно-штабних навчань. Військові РФ залучили максимальну кількість особового складу мотострілецьких, танкових, артилерійських підрозділів і підрозділів протиповітряної оборони.

 

Як інформує УМ, цю інформацію повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

 

Речник Міноборони Олександр Мотузяник зазначив, що командування ЗС РФ продовжує нарощувати боєздатність з'єднань і частин оперативного угруповання російсько-окупаційних військ

 

За даними розвідки, на полігонах терористів проводяться тренування і розгортання польових командних пунктів.

 

"5 жовтня на єдиному оперативному фоні розпочато командно-штабні навчання з органами військового управління, частинами і підрозділами першого та другого армійських корпусів російсько-окупаційних військ, які приведені у бойову готовність "Повна" (з навчання)", – повідомляє пресслужба Міноборони.

 

Нагадаємо, з 27 липня на Донбасі діє режим повного припинення вогню. Втім проросійські бойовики порушують його майже щодня. Постріли на фронті переважно неприцільні. Вперше домовленості порушили 6 вересня. Тоді внаслідок ворожого обстрілу загинув один український військовий.

 

Як повідомляла УМ, заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос раніше заявив, що у Росії достатньо сил та засобів, щоб захопити гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу на Херсонщині.