Мінськ наразі залишиться майданчиком для переговорів ТКГ - Зеленський

14:00, 22.08.2020

З 11 серпня у Білорусі розпочався всенародний страйк.

Президент Володимир Зеленський не бачить сенсу у зміні Мінська як майданчика для переговорів в рамках тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі.

 

Як інформує УМ, про це  Зеленський сказав в інтерв"ю телеканалу "Україна 24".

 

"Ми вдячні кожній країні, яка нам пропонує майданчик для цих важливих переговорів, але зараз усі розмови в форматі Мінська відбуваються у відеоформаті через COVID-19. Тому я вважаю, що від майданчику зараз, чи від міста, чи місця це не залежить зовсім. Залежить тільки від людей, які залучені до Тристоронньої контактної групи. Тому я думаю, що дуже рано говорити про зміну міста. І мені здається, що неправильно особливо зараз це робити… Я не бачу змісту для зміни. Я вдячний і Казахстану, і багато країн – і Азербайджан нам пропонуавв, і європейські країни. Я думаю, що зараз це не є пріоритетним питанням", - зазначив президент.

 

Також президент висловився, як змінити ситуаці в Білорусі. Зокрема, він вважає, що владі і суспільству Білорусі необхідно знайти спокійний формат діалогу, в жодному разі не допустивши кровопролиття.

 

"Що стосується кровопролиття – ні в якому разі. Ми одразу відреагували. Як би там не було, що б не відбувалося, влада і суспільство повинні знайти формат діалогу. Не важливо який, але не "кийками". Спокійний формат діалогу і вийти з цього складного питання, складного становища, яке продовжується в Білорусі", - підсумував Володимир Зеленський.

 

Зеленський зазначив, що не хоче, щоб щось вплинуло на відносини між "дійсно схожими братськими народами" українцями і білорусами. І мова не про відносини між владою, а між людьми.

 

Як повідомляла УМ, білоруська влада знову розпочала наступ на незалежні інтернет-ресурси. З 21 серпня обмежено доступ до майже 70 сторінок.

 

З 11 серпня у Білорусі розпочався всенародний страйк. Тисячі співробітників не виходять на роботу, вимагаючи відставки Лукашенка та чесних виборів.