Штаб Тихановської попросив Верховний суд не визнавати вибори президента

20:15, 21.08.2020

Адвокат Максим Знак, який представляє інтереси кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, подав до Верховного суду скаргу про визнання виборів у Білорусі недійсними. 

 

Про це інформує "УМ". 

 

У штабі Світлани Тихановської  зазначили, що скарга вже подана, а рішення про початок провадження буде протягом трьох днів.

 

"Раніше екскандидат в президенти Білорусі Анна Канопацька також подала до Верховного суду скаргу на визнання недійсними вибори президента", - зазначили в штабі. 

 

Тим часом  слідчий комітет допитував членів президіуму Координаційної ради опозиції. Напередодні їх звинуватили у захопленні державної влади. Однак опозиціонери заявляють - не збираються відступати і наполягатимуть на перевиборах у країні. 

 

А ще, Європейський Союз закликав Білорусь закрити кримінальну справу проти нового опозиційного органу. А США закликають офіційний Мінськ відпустити всіх незаконно затриманих учасників протестів. 

 

Протести і масові страйки у Білорусі тривають уже 13-й день. Проте як повідомляють працівники багатьох заводів, усе частіше на підприємствах відбувається тиск з боком керівництва та офіційних профспілок. Їм погрожують звільненням і  позбавлення премій, а часом навіть кримінальною відповідальністю.