Кирило Буданов реформуватиме військову розвідку за стандартами НАТО

14:50, 06.08.2020

Кирило Буданов планує відновити дух розвідки. (Фото ГУР Міноборони)

Новий очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив про намір розпочати реформи. У ГУР, зокрема, впроваджуватимуть стандарти Північноатлантичного Альянсу.


Як інформує УМ, про свої плани Кирило Буданов повідомив в коментарі Інтерфакс-Україна, передає ГУР Міноборони у четвер.

 

"Я зроблю все, щоб відновити цілісність і неподільність України, посилити нашу потужність. Мій курс на реформування системи залишиться незмінним, на основі принципів і стандартів НАТО. Ми відновимо сам дух української військової розвідки", - зазначив пан Буданов.

 

Зазначимо, що попередником Буданова на посаді був Василь Бурба, якого президент Володимир Зеленський звільнив указом 5 серпня.

 

Кирило Буданов навчався в Одеському інституті сухопутних військ. Одразу після навчання розпочав службу у Головному управлінні розвідки. За свою кар'єру обіймав різні посади у ГУР.


Легендарний розвідник Буданов – учасник війни на Донбасі, за це отримав орден "За мужність". У квітні 2019 року авто Буданова намагався підірвати у Києві російський диверсант: вочевидь, ФСБ планувала помститися Буданову за втрати серед російських окупантів. 


У 2020 році працював заступником директора у Службі зовнішньої розвідки України.

 

Як повідомляла УМ, професійний військовий Кирило Буданов очолив Головне управління розвідки Міноборони у середу.