У ЦВК прогнозують складні умови проведення місцевих виборів

11:36, 24.07.2020

Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня

Місцеві вибори в Україні відбудуться у складних умовах. Причини - зміни виборчого законодавства та епідемія коронавірусу. У ЦВК наголошують, що основою має стати довіра між всіма суб’єктами виборчого процесу.

 

Як інформує УМ, про це повідомив член ЦВК Андрій Гевко, повідомляє пресслужба комісії.

 

Він наголосив, що вперше вибори проходитимуть за новим виборчим законодавством. Окрім того, додає певних труднощів й епідемія COVID-19, через яку в державі все ще діє карантин.

 

За його словами, за таких умов складнощі виникатимуть з організацією голосування; підрахунком голосів дільничними виборчими комісіями; встановленням підсумків голосування територіальними виборчими комісіями.


"За такої ситуації ключовою і базовою річчю має стати довіра між всіма суб’єктами виборчого процесу. Саме на встановлення довіри налаштовуватиме всіх субʼєктів ЦВК", -  наголосив Андрій Гевко.

 

Він додав, що навіть за складної епідеміологічної ситуації Центральна виборча комісія спільно з Кабінетом Міністрів, Міністерством охорони здоровʼя докладе зусиль та вживатиме необхідних заходів, щоб місцеві вибори відбулися безпечно.

 

Як повідомляла УМ, у МЗС Російської Федерації прочитали постанову Верховної Ради України від 15 липня про місцеві вибори . Текст росіянам не сподобався: мовляв, це можна розцінити як вихід Києва з мінських угод.