Росія проведе півсотні навчань в ході оцінки армії РФ на кордоні з Україною

12:59, 17.07.2020

В ході раптової перевірки передбачено проведення 56 тактичних навчань.

Для оцінки здатності ЗС забезпечити військову безпеку на південному заході Росії, за наказом Володимира Путіна РФ проводить раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів на кордоні з Україною.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ТАСС.

 

"Відповідно до рішення Верховного головнокомандуючого Збройними силами Російської Федерації проводиться раптова перевірка військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів", - сказав міністр оборони Росії Сергій Шойга.

 

За словами Шойгу, перевірка потрібна для "оцінки здатності ЗС забезпечити військову безпеку на південному заході Росії, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічних командно-штабних навчань "Кавказ-2020".

 

Російський міністр додав, що в ході раптової перевірки передбачено проведення 56 тактичних навчань.

 

Як повідомляла УМ, ураїнська розвідка та західні військові експерти спрогнозували нову атаку на Україну з Криму вже у вересні цього року під час навчань "Кавказ – 2020".

 

5 липня командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа сказав, що Україна готується до можливого наступу Росії з території Криму на Херсонську область.