«Вова виходь»: під ОП зібралися прихильники Шарія

12:19, 17.06.2020

Біля офісу президента Володимира Зеленського зібралися прихильники проросійського блогера Анатолія Шарія та скандують "Вова виходь".

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба поліції Києва,  відповідні фото опублікували у соцмережах.

 

Під стінами ОП зібралися приблизно 500 людей, які скандують: "Вова виходи" і "Не мой президент". Прихильники Шарія зібралися через свавілля правоохоронців та кричать: "Полиция - работать".

Водночас, на Майдані Незалежності також зібралися 2 сотні активістів: половина із них у формі муніципальної варти та "Правого сектору".

 

Через акцію у центрі Києва правоохоронці посилили заходи безпеки.

 

 
 

16 червня "Демократична сокира" повідомляла, що планує зібратися у середу разом із Рухом Ветеранів України і "дружніми патріотичними організаціями" на Майдані Незалежності неподалік стели і вирушити на Банкову, де будуть мітингувати прихильники Шарія "для проведення моралізаторської бесіди на тему "Київ – українське місто".  Поліція встановила кордон між сторонами, однак час від часу між протестувальниками все ж виникає штовханина. У прихильників Шарія, зокрема, полетіли пляшки та яйця.

Поплічники проросійського блогера вимагають під Офісом Президента захисту від нападів. Водночас сам Шарій напередодні звернувся до своїх прихильників і закликав вийти на мітинги через нібито тиск з боку поліції та активістів.


У своєму відеозверненні він зауважив, що з собою можна навіть приносити "щось для самозахисту". Вочевидь він розраховує на сутички.

 

 
 
 
 
"Аби не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення запланованих акцій у середмісті столиці, поліцейські спільно з військовослужбовцями Національної гвардії України заступили на посилене чергування", - повідомили в поліції  .
 
 
Раніше, 11 червня, журналістів, які працюють на Шарій, вигнали з-під будівлі СБУ, де у той час проголошували підозру активісту Сергію Стерненку. Прихильники останнього звинуватили медійників Шарія у поширенні проросійських фейків та у тому, що ті працюють на агресора. Ті ж у відповідь написали заяву про "перешкоджання журналістській діяльності".
 
 
Сам Шарій, після інциденту, у своєму телеграм-каналі назвав активістів "тваринами". Він, як і низка проросійських політиків та поплічників Януковича, неодноразово говорили, що "Стерненко має сісти".
 
 
У квітні Шарій виклав на своїх каналах у YouTube та Телеграм відео у яких колишня зірка світового боксу Майк Тайсон та християнський проповідник Нік Вуйчич хвалять блогера. Тайсон назвав Шарія крутим й безстрашним, а Вуйчич сказав, що політик надихає людей.
 
 
Як потім з’ясував український блогер Сергій Стерненко, Шарій просто заплатив за таку підтримку. Або ж для нього відео купили. В інтернеті є такий сервіс – Cameo, де за певну суму можна замовити теплі слова від відомих людей. Привітання від Майка Тайсона коштує 500 доларів, а від Вуйчича – 149. Але ж свої аудиторії Шарій представив це так, начебто їх зробили від душі.
 
 

Як повідомляла «УМ», багатьом відомим журналістам та низці українських ЗМІ, серед яких і "Україна молода", відмовили в акредитації на пресконференцію Зеленського.

 

Натомість право поставити запитання Зеленському одним з перших отримав скандальний блогер Дмитро Гордон, який днями спілкувався з терористом Ігорем Гіркіним, а також журналісти одіозного видання проросійського блогера Анатолія Шарія.