На Донбасі загинув захисник України під час обстрілу

09:44, 14.06.2020

Захисники України діяли відважно та дали підрозділам противника гідну відсіч.

Ворог 15 разів порушив режим припинення вогню на Донбасі протягом минулої суботи. Внаслідок одного з ворожих обстрілів один український захисник загинув, ще двоє військовослужбовців отримали поранення.

 

Як інформує «Україна молода»,  про це повідомляє штаб ООС в неділю вранці.

 

"Агресор обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями 122 мм артилерійських систем, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

 

Зокрема, поблизу селища Луганське окупанти застосували артилерійські системи калібру 122 мм, випустивши у бік наших позицій пів сотні снарядів. Свою артилерію окупанти розмістили безпосередньо в Калінінському, що на східній околиці Горлівки, поруч з будинками цивільних мешканців.

 

Три рази, впродовж доби, агресор вів вогонь по оборонцях Кримського застосувавши при цьому міномети калібрів 120 мм і 82 мм, станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

 

Аналогічні види мінометів та великокаліберні кулемети російські найманці задіяли на підступах до Попасної. Також з мінометів калібру 120 мм ворог відкривав вогонь біля Троїцького та Новозванівки, а по оборонцям Пищевика – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

 

Поруч з населеним пунктом Катеринівка противник для обстрілів застосовував міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю.

 

Водночас, опорні пункти українських оборонців неподалік Авдіївки, Новотроїцького, Славного, Старогнатівки і Богданівки агресор обстріляв з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

 

«На жаль, внаслідок ворожого обстрілу Україна втратила одного мужнього воїна. Командування Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого героя. Ще двоє військовослужбовців отримали поранення, - зазначають у штабі ООС. - Наші захисники, утримуючи оборону, діяли відважно та дали підрозділам противника гідну відсіч. За даними розвідки, 13 червня українські воїни знищили трьох та поранили щонайменше двох російських загарбників».

 

Вже від опівночі в неділю окупанти тричі обстріляли з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів оборонні укріплення неподалік населеного пункту Луганське.

 

Українські оборонці вжили вичерпних заходів для припинення вогню з боку збройних формувань РФ, після чого загарбники відмовилися від подальшої активності.

 

Як повідомляла «УМ», напередодні російські окупанти обстріляли з мінометів 82-го калібру житлові райони селища Широкине Донецької області. Одна з мін влучила у будинок мирних жителів і майже повністю зруйнувала його.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.