На Донбасі обстріляли 12 разів позиції ЗСУ: двоє поранених

11:53, 06.06.2020

Українські військові дали адекватну відповідь на ворожі обстріли.

Російські окупанти 12 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі протягом минулої доби. У результаті обстрілів поранення отримали два українські військових.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє пресцентр штабу ООС в суботу.

 

Бойовики вели обстріли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Українські військові стріляли у відповідь.

 

Так, ворог обстріляв з мінометів та гранатометів Авдіївку. Неподалік Павлополя та Опитного російські окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

 

Українських захисників Старогнатівки ворог двічі обстріляв з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а опорні пункти біля Широкиного - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

 

Крім того, стріляли по позиціях Об’єднаних сил поруч із Новолуганським та тричі поблизу Південного - вогонь вели з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. По околицях Хутора Вільного та Новоолександрівки агресор застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

 

За даними розвідки, 5 червня українські захисники знищили одного російського окупанта.

 

Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.