День народження Квітки Цісик відсвяткували світовим флешмобом

13:42, 06.04.2020

Після закінчення карантину відбудеться присвячений Квітці Цісик традиційний конкурс вокалістів.

За ініціативи Національної Ради жінок України та підтримки Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО), 4 квітня 2020 року з 11:00 до 23:00 (за Києвом) відбувся світовий флешмоб, присвячений американській співачці українського походження Квітці Цісик «Українська пісня крокує світом». До нього приєднали українці з різних країн світу.

 

Учасники флешмобу записували на відео власне виконання пісні, яку виконувала Квітка Цісик, розміщували його на каналі YouTube та позначали хештегом #квіткацісикконкурс.

 

 

 

 

 

 

 

“Мрією Квітки Цісик було долучити українську пісню, як цінну перлину до світової культури”, – зазначають учасники флешмобу.

 

Як повідомляють організатори, після закінчення карантину відбудеться присвячений Квітці Цісик традиційний конкурс вокалістів.

 

 

 
 
 
 

 

 

Українка Квітка Цісик народилася і все життя прожила у США. Її голосом захоплювався весь американський шоу-бізнес. Із нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г'юстон та інші світові зірки. Та в Україні її почули здебільшого після смерті. Дві україномовні платівки, які вона випустила за свій кошт, досі популярні. 4 квітня, Квітці Цісик виповнилося б 65 років.
 
 
Квітка Цісик побувала в Україні лише один раз. У 1983 році вона приїхала із мамою у Львів, але ця поїздка не афішувалася і була майже таємною. В Україні Квітка так і не почула власних пісень.
 
 
Є інформація, що на Цісик в радянській Україні існувала заборона, оскільки у її репертуарі були пісні УПА та січових стрільців. Після проголошення Україною незалежності Цісик планувала приїхати з концертом, втім, цей задум так і не здійснився.