Зеленський попередив українців за кордоном про обов’язкову обсервацію

19:38, 01.04.2020

Президент Зеленський користується захисною маскою під час роботи на Банковій.

Президент Володимир Зеленський наголошує, що обсервація буде обв'язковою умовою повернення українських громадян з-за кордону.

 

Про це глава держави заявив під час відеозвернення до українців у середу ввечері.

 

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити місця для обов’язкової обсервації громадян, які повертаються з-закордону. Без неї повернення додому буде неможливим. А тим громадянам, які ламають двері аеропорту, я можу сказати лише одне: держава не дозволить вам бути егоїстами», - наголосив президент.

 

За словами Зеленського, якщо хтось не розуміє, що створює потенційний ризик для оточення, то саме держава буде захищати здоров’я мільйонів інших громадян. Не «умовляннями і рекомендаціями, а жорсткими діями».

 

Нагадаємо, що згідно з рішенням уряду, ті, хто приїжджає з-за кордону, має проходити обов'язкову обсервацію (це не самоізоляція у власних домівках, а перебування усіх осіб, що повернулися з однієї країни в одному місці). Перед цим, понад 100 тисяч українців повернулися на Батьківщину поспіхом. 

 

Як повідомляла «УМ», починаючи з 30 березня готель «Козацький», який належить Міністерству оборони України, розмістив у себе на 14 днів 100 громадян, які прибули з Балі та Катару і не бажали проходити обсервацію.

 

За прогнозом Держприкордонслужби, напередодні Великодня до України повернуться близько 200 тисяч українців