У Литві оголосили надзвичайний стан через коронавірус

13:59, 27.02.2020

Литва, де поки не виявлено випадків зараження коронавірусом, оголосила надзвичайний стан як превентивну міру, щоб підготуватися до можливого спалаху інфекції.

 

Про це повідомляє LRT.

 

"Литва в середу оголосила надзвичайний стан в країні в якості превентивного заходу проти поширення коронавіруса", - пишуть у виданні.

 

Так, на думку уряду, це допоможе скоординувати роботу відповідальних установ, підготувати обладнання, а також спростити ряд інших процедур.

 

"В Європі ситуація розвивається швидко, - говорить віце-міністр охорони здоров'я Литви Альгірдас Шешельгіс, - Областей, які зачепив вірус, стає все більше, і це число може стрімко зрости".

 

Уряд Литви виділив Міністерству охорони здоров'я 150 тисяч євро на закупівлю засобів захисту.

 

Відзначається, що в останній раз Литва оголошувала надзвичайний стан в країні в липні минулого року після тривалої посухи.

 

Нагадаємо, що в Естонії зафіксували перший випадок зараження новим типом коронавіруса у прибулого автобусом з Риги громадянина Ірану.

 

Нагадаємо, перші випадки Covid-19 зафіксували в Греції, Пакистані, Норвегії, Фінляндії, Бразилії, Румунії.

 

Вперше інфікування зафіксовано у Відні, повідомило Kronen Zeitung.

 

“У нас було два випадки зараження. На жаль, я зараз отримав повідомлення від міського радника з питань охорони здоров’я Відня, що у нас був зафіксований новий підтверджений випадок зараження”, — повідомив міністр соціальних справ, охорони здоров’я, захисту прав споживачів Рудольф Аншобер на засіданні Національної ради Австрії (нижня палата парламенту).