Україна та Угорщина підписали угоду щодо імпорту газу

19:11, 20.12.2019

Оператори ГТС України та Угорщини підписали міжоператорську угоду щодо точок з’єднання між країнами для імпорту газу.

 

Про це повідомляє пресслужба української компанії-оператора ГТС.

 

“Сьогодні угорський оператор FGSZ ltd та ТОВ „Оператор ГТС України“ домовились про умови співпраці у точках з’єднання Берегове та Берегдароц, що повністю відповідають правилам транскордонного співробітництва та законодавству ЄС. Міжоператорська угода щодо точок з’єднання між Угорщиною та Україною набере чинності з першого газового дня 1 січня 2020 року”, — йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, наразі українська та угорська сторони домовились плавно продовжувати співпрацю для забезпечення безперебійної передачі газу між країнами після 1 січня 2020 року.

 

“З 1 січня 2020 року в точці з’єднання Берегове також застосовуватимуться стандартні правила ведення бізнесу, які до цього були заблоковані для інших користувачів мережі довгостроковим контрактом з Газпромом. Таким чином, новий оператор ГТС вже має угоди про взаємодію із Польщею, Румунією та Угорщиною. Переговори про подібні контракти зі Словаччиною та Молдовою наразі ведуться у щоденному режимі, і, як очікується, будуть підписані найближчим часом”, — йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, 18 грудня поточного року оператори ГТС України та Румунії підписали міжоператорську угоду та розблокували трансбалканський газовий коридор, що дозволяє створити додатковий маршрут для імпорту газу в Україну.