Кабмін призначив Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам'яті

14:07, 04.12.2019

Кабінет міністрів України призначив Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам'яті.


Про це міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський написав у своєму каналі в Telegram.

 

"Кабмін ухвалив рішення призначити Антона Дробовича головою Українського інституту національної пам'яті", - написав Бородянський.

 

Це призначення також прокоментував колишній Голова УІНП Володимир В'ятрович.

 

"Антон Дробович - голова Український інститут національної пам'яті. Чергове неправильне кадрове рішення уряду в гуманітарній політиці. Це вже не помилка, а розворот в інший бік. В національній пам‘яті може не лишитися місця для України та українців", - написав В'ятрович.

 

 

 

Як писала Новинарня, нинішні працівники УІНП називають Дробовича “лобістом російської концепції меморіалу в Бабиному Яру”, який опонував лінії Інституту часів Володимира В’ятровича в цій темі.

 

Антон Дробович — кандидат філософських наук, експерт у сфері освіти і культури, дослідник міфології та сучасних комунікацій, арт-критик, член правління Молодіжної асоціації релігієзнавців. Працює доцентом кафедри культурології Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова та експертом Інституту суспільно-економічних досліджень. Лауреат ІV мистецтвознавчого конкурс Stedley Art Foundation, автор циклу лекцій на тему міфології у мистецтві, а також понад 50 наукових публікацій у сфері філософії, культурології та антропології.