Аваков різко відреагував на слова глава Держдуми РФ про «вихід областей зі складу» України

16:29, 01.12.2019

Глава міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков розкритикував слова голови Держдуми Росії В’ячеслава Володіна про те, що зі складу України нібито “можуть вийти” кілька областей через “націоналізм і утиски” національних меншин.

 

Свій коментар бют опублікував у себе в Facebook.

 

“Черговий російський дурень прислав нове скло для рожевих окулярів прихильникам дружби з Росією: глава Держдуми РФ Володін повідомив Україні, що “націоналізм і утиск малих народів може привести до виходу зі складу України ряду областей”, — написав міністр.

 

Він також закликав Володіна “говорити частіше”, так як, на думку глави МВС “це допомагає нам, українцям, краще розуміти справжні устремління “русского мира”.

 

“Нашим, теж скажу — прихильникам всепрощення, купівлі електроенергії дешевого газу зі знижкою і іншим, що твердять „ми один народ“ — перечитуйте Володіна.. а якщо не доходить відразу, то знайте, що є багато — таких, як я. До ваших послуг — російськомовній український націоналіст Арсен”, — додав Аваков.

 

Як повідомляла УМ,  спікер російської Держдуми, член президентської партії “Єдина Росія” В’ячеслав Володін заявив Україні, що в разі збереження “націоналізму та утисків малих народів” зі складу країни нібито вийде “низка областей”.

 

"Слова спікера Держдуми Володіна про можливість відколоти області від України - це не якась "обмовка". Як і "рішення" у Донецьку про встановлення меж на всю Донецьку область. Як і указ Путіна про видачу російських паспортів для всього Донбасу, а не тільки для окупованої території. Це все частини однієї конструкції, таке собі LEGO",- відреагував на ці слова ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.