Макрон нагородив Воронченка національним орденом Франції

16:34, 30.11.2019

Командувача ВМС ЗС України адмірала Ігора Воронченка нагородили національним орденом Французької Республіки “За заслуги”. 

 

Про це інформує пресцентр Командування ВМС ЗСУ.

 

Зазначається, що нагородження відбулося на борту корабля ВМС Франції “Commandant Birot”. Орден командувачу національного флоту вручив посол Франції в Україні Його Високоповажність Єтьєн де Понсен.

 

“Національний орден “За заслуги”, який я мав честь щойно вручити особисто пану адміралу Ігору Воронченку є другим за значущістю у Франції. Президент Франції Емманеель Макрон особисто нагородив пана адмірала цим орденом і це свідчить про повагу, яку він має до українських Військово-Морських сил. Наша співпраця триває досить давно і зокрема про якісний рівень нашої співпраці свідчить стажування українських кадетів на борту французьких кораблів, зупинки французьких кораблів в Одесі”, – цитує посла Франції пресцентр Командування ВМС ЗСУ.

 

Дипломат наголосив, що французький флот у майбутньому планує розвивати відносини з ВМС України.

 

“Це нагорода не мені, як особистості, це оцінка діяльності всіх Військово-Морських Сил ЗС України. Між нашими флотами підтримується плідна співпраця. Кожен захід корабля – це ще один крок для безпеки, яка має бути в цьому регіоні. Спільна участь в проведенні міжнародних навчань є одним з кроків, для того щоб Військово-Морські Сили як найшвидше набували сумісності зі стандартами Альянсу для спільного застосування і виконання завдань”, – сказав Воронченко.

 

Як повідомляла УМ, Україна та Франція підписали велику міжурядову рамкову угоду щодо офіційної підтримки у посиленні системи морської охорони та безпеки кордонів.