Зеленський посмертно нагородив комбрига Коростельова орденом Хмельницького

11:25, 20.11.2019

Президент Володимир Зеленський підписав указ про нагородження полковника Євгена Коростельова орденом Богдана Хмельницького другого ступеня (посмертно).

 

Про це йдеться на сайті президента.

 

Орден присвоєно за особливі заслуги у захисті державного суверенітету та національної незалежності України, самовіддане служіння українському народові.

 

Як повідомляла УМ, 19 листопада у Харкові помер поранений під Новотроїцьким комбриг 128 огшбр Євген Коростельов

 

Нагадаємо, 12 листопада двоє військовослужбовців дістали мінно-вибухову травму поблизу Новотроїцького в зоні ООС. Комбригу 128 бригади Євгену Коростельову відірвало стопу й перебило гомілку, в іншого - відкритий перелом колінного суглобу і множинні вогнепальні осколкові поранення ноги.

 

Водночас Зеленський публічно не висловив співчуття з приводу загибелі Костильова.

 

"Президент розповів країні про свої забобони, невдало пікірувався з ЮВТ і не знайшов часу і такту висловити співчуття родині комбрига 128 Євгена Коростильова .... І самій бригаді, що трагічно втратила свого комбрига. Навіть після того, як співчуття зробили посли країн G7, яких Євген за день до підриву на міні супроводжував до місць відведення ЗСУ", - зазначила депутат Ірина Геращенко.

 

Як відомо, Євген Коростельов очолив 128 огшбр у вересні.

 

Раніше полковник Коростельов був начальником артилерії – заступником командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ДШВ.