Київська влада за три роки видiлила на безпритульних тварин 180 мiльйонiв гривень

20.11.2019

Їм теж потрібні цивілізовані умови життя.

Більшість із нас люблять і тримають удома хто кішечку, хто песика, а дехто — обох зразу. Проте є й такі «люди», які, побавившись iз тваринкою, з тих чи інших причин виганяють її з дому.
 
 
Як результат, в українських містах безпритульних «братів наших менших» чимало, і їх кількість щороку не зменшується.
 
 
Не вперше столична влада намагається вирішити це болюче питання: 57,7 млн грн — саме стільки коштів передбачено цьогоріч для реалізації міської програми, пов’язаної з безпритульними собачками й котами (виконавець програми — Київська лікарня ветеринарної медицини).
 
Уже найближчими днями на комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку розглядатимуть «тваринне» питання.
 
Депутати мають ухвалити проєкт, який передбачає внесення змін до Програми контролю за утриманням домашніх тварин i регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.
 
Варто наголосити, що в 2019 році фінансову підтримку організаціям (на утриманні яких перебувають притулки для тварин) збільшено на 4,4 млн грн: на кожну організацію передбачено виділити в середньому 1,67 млн грн.
 
Як зазначив заступник керівника КМДА Петро Пантелєєв, «прийняття даного проєкту дозволить врегулювати відносини у сфері утримання та поводження з тваринами в місті».
 
Він також нагадав, що за останні три роки на безпритульних тварин у Києві витрачено понад 180 млн грн.
 
Також восени міська влада столиці пообіцяла розпочати будівництво нового багатофункціонального Центру захисту тварин: заклад передбачатиме ветеринарну клініку з широким спектром послуг, притулок для собак i котів, а також готель для тимчасового перебування тварин на час від’їзду власників.
 
Нам є куди вдосконалюватися в царинi гармонiйного спiвiснування з братами меншими. Наприклад, у Німеччині на вулицях міст безпритульних кішок чи собак удень iз вогнем не знайдеш, тож українцям варто замислитися.
 
А що вже говорити про те, як «там» господарі прибирають за своїм песиком: на вулицях стоять спеціальні урни, а поряд — ящики з одноразовими рукавичками. Нам про таку свідомість (яку виховують i дiєвою системою штрафiв) залишається поки що лише мріяти.