Чехія запросила Зеленського на зустріч Вишеградської четвірки

14:43, 19.11.2019

Чехія запросила главу української держави на зустріч Вишеградської четвірки, яка попередньо запланована на травень наступного року.

 

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час брифінгу із прем'єр-міністром Чехії Андреєм Бабішем у Києві,.

 

"Дякую за зустріч і за запрошення на зустріч Вишеградської четвірки, напевно в травні", - зазначив президент Володимир Зеленський.

 

Бабіш підкреслив, що останнім часом "з Європи не дуже багато прем’єрів приїжджало", і це потрібно змінювати.

 

"З нами є велика делегація з підприємцями щодо інвестицій… Тому я говорю про невеликий рестарт. Тому я кажу, що ми будемо частіше бачитись", - підкреслив чеський прем’єр.

 

Бабіш також  заявив, що Чехія підтримує територіальну цілісність України і реформи, які проводяться в країні.

 

"Ми бачимо в Україні нове політичне середовище, яке має серйозну підтримку українського суспільства. Звичайно, ми підтримуємо територіальну цілісність, суверенітет України, і, звісно, реформи, які відбуваються в різних сферах", - сказав Бабіш.

 

Як повідомляла УМ, 19 листопада Президент України Володимир Зеленський зустрівся з очільником уряду Чехії Андреєм Бабішем, який перебуватиме в Україні з офіційним візитом.

 

Україна започаткувала військово-технічну кооперацію із Чехією, розширивши двосторонню військово-технічну співпрацю.

 

Прем'єр-міністр Чеської Республіки Андрей Бабіш обговорив з українським колегою ситуацію з поверненням Україною так званого Ямбурзького боргу і повідомив про зрушення у цьому питанні.